Thuiskok

De combinatie van risotto en asperges is perfect in het voorjaar. Dit kan ook enkel in het voorjaar doordat het aspergeseizoen van de 2e donderdag van april tot en met 24 juni is. In deze periode worden asperges geoogst. Veel mensen zullen de asperges afzonderlijk koken van de risotto. Zo hebben mensen het gevoel dat ze meer controle over de asperges hebben. Echter wanneer u de asperges samen met de risotto kookt zal de risotto meer de asperge smaak krijgen. Wie wilt dat nou niet? Juist nu die risotto gemaakt kan worden met asperge is het erg aan te raden om de risotto expres een asperge smaak te geven. Dat wordt extra genieten! Hieronder volgt een recept, maar als u het teveel werk vind kunt u altijd een thuiskok dit gerecht voor u laten bereiden.

Ingrediënten

150g Risotto

15g roomboter

1,5 sjalot

2 tenen knoflook

6 witte asperges

100ml droge witte wijn

500ml kippenbouillon

30g Parmezaan

Verse peper

Zeezout

Verse peterselie

Voorbereiding

Als voorbereiding is het verstandig om de bouillon te verwarmen. Vervolgens kunt u het harde stuk van de onderkant van de asperges verwijderen. Als u de onderkant verwijderd heeft, kunt u de asperges schillen. Vervolgens kunt u ze in stukjes van een centimeter snijden. De top kunt u apart afsnijden. Deze zijn vaak wat groter. Vervolgens kunt u de sjalot en knoflook klaar voor gebruik maken door deze klein te maken.

Bereiding

  • Het eerste wat u moet doen is 15g (room)boter in de pan verhitten tot de bodem bedekt is. Hierna kunt u de sjalot en knoflook fruiten. Doe dit gedurende 2 minuten. Hierna kunt u de stukjes asperge toevoegen. Deze mag u 2 minuten laten opstaan. Zo kunnen de smaken van de ingrediënten goed los komen. Vervolgens kunt u de risotto erbij doen. Deze kunt u wederom 2 minuten mee koken. Door de bodem die er al is kan de risotto deze smaak goed opnemen, waardoor de smaak lekker romig is.
  • Als u de smaken goed heeft laten intrekken in de risotto kunt u het geheel afblussen met witte wijn. Laat de smaak van de wijn ook intrekken in de risotto. Hierna kunt u de bouillon lepel voor lepe toevoegen. Zo kan de smaak goed opgenomen worden door de risotto. Dit kunt u herhalen tot de risotto gaar is.
  • Om de puntjes op de I te zetten kunt u verse peper en zeezout toevoegen. U kunt ook de Parmezaan raspen en deze laten smelten in de risotto. U kunt de risotto nog garneren met peterselie of grove vlokken Parmezaan. Vervolgens kunt u genieten van uw zelfgemaakte (of door de thuiskok bereidde) risotto.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment