blaasontsteking tips

Jammer genoeg is het aspergeseizoen op 24 juni dan echt gestopt. Het is niet zo dat asperges na de 24e niet meer goed zijn, maar toch stopt de teelt elk jaar op deze dag. De asperge heeft namelijk tijd nodig om weer op kracht te komen. Door de plant een tijd met rust de laten is de kans groter dat het de winter overleefd en de boer het volgende verzekerd is van een succesvolle oogst. Heb je nu al zin in asperges zul je nog even moeten wachten. Officieel begint het seizoen in april, maar dit hangt af van de temperaturen in Nederland.

Asperges bevatten veel voedingsstoffen

Asperges bevatten veel voedingswaarde, denk aan mineralen als magnesium, kalium, zink en fosfor en aan de vitamines B1, B2, B6 en C. Groene asperges bevatten caroteen en nog meer vitamine C. Asperges bestaan voor 90 procent uit water en hebben een potentieverhogende en geneeskrachtige werking.

Ze voorkomen blaasontsteking

Op zoek gaan naar blaasontsteking tips is niet meer nodig. Als je al eens naar blaasontsteking tips hebt gezocht heb je misschien gezien dat aminozuur ervoor zorgt dat de gifstoffen in je lichaam sneller worden afgebroken. Asperges bevatten deze stof ook. Aminozuur zorgt ervoor dat overtollig zout en vocht beter wordt weggespoeld, hierdoor is de kans op infecties in je blaas kleiner en kan je voorkomen dat je blaasontsteking tips nodig hebt.

Je komt sneller van je kater af

Heb je een avond te veel gedronken, dan is het een goed idee om asperges te eten. De aminozuren en mineralen in de asperges werken tegen een kater. Ook werken asperges ontgiftend, hierdoor kan je lever de gifstoffen van de alcohol sneller verwerken.

Ze bevorderen je spijsvertering

In asperges zit prebiotica. Het bevordert je spijsvertering en voorkomt dat gassen zich opstapelen in je darmen. Ook zitten er veel vezels in asperges. Deze hebben een positieve werking op je weerstand, voorkomen ontstekingen en gastro-intestinale ziektes.

Asperges bevorderen je humeur

Als je vaak chagrijnig bent, moet eens wat vaker asperges eten. Ze zorgen voor een goed humeur door het foliumzuur en de vitamine B6.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment