vegan asperges

We kennen allemaal het traditionele asperges recept. Hier maken we onder andere gebruik van het heerlijke witte goud genaamd asperges, maar ook van ham en een heerlijke romige saus. Helaas zijn beide van deze lekkernijen niet vegan. Hierdoor kun je dus niet zo makkelijk een vegan asperges recept variant maken zoals bij een falafel recept. Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit op te lossen en dat hoeft niet eens moeilijk te zijn. In deze blog gaan wij je een recept geven over hoe je heerlijke vegan asperges maakt.

Vegan recepten voor falafel en ander voedsel wordt steeds populairder

Het zal je niet ontgaan zijn, maar vegan zijn is booming. Jaren geleden werd het nog niet zo heel serieus genomen, maar sinds steeds meer bekende en onbekende mensen vegan zijn geworden is dit enorm veranderd. Een falafel recept is nog vrij makkelijk te realiseren, maar wat dacht je van een recept voor biefstuk? Onmogelijk? Wel nee, ook dit is makkelijk te maken met slechts een klein aantal producten. Vegan asperges maken is dan ook niet moeilijk.

Wat heb je nodig voor vegan asperges?

Om van sommige gerechten een vegan variant te maken heb je niet alleen veel ingrediënten nodig, maar ook de nodige kook skills. Bij het maken van deze vegan asperges is dat gelukkig allemaal niet nodig. Voor we dit verder gaan uitleggen, is het ten eerste belangrijk om te weten welke ingrediënten je nodig hebt.

asperges

Benodigdheden voor vegan asperges (2 personen)

 • 600 gram witte asperges
 • 100 g verse spinazie
 • 100 ml sojaroom of glutenvrije haverroom
 • 10 g verse bieslook
 • 1 tl kerriepoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 2 teentjes knoflook
 • 250 g tofu
 • zout en peper
 • 1 el citroensap
 • een blokje groentenbouillon
 • 1 tl kokosolie
 • 20 g pistachenoten (optioneel)

6 stappenplan om de vegan asperges voor te bereiden

 1. Begin met de tofu en verkruimel deze in een kom. Pers hierna 1 teentje knoflook uit en voeg dit samen met 1 el citroensap, kerriepoeder, paprikapoeder en om het af te maken wat peper en zout. Begin met het samen mengen van deze ingrediënten. Je kunt dit doen met een keukenmachine, maar ook met de hand kan dit makkelijk gedaan worden. Klaar met mengen? Pak dan wat folie, sluit de kom af en zet dit een uurtje in de koelkast.
 2. Nu is het tijd voor het witte goud, ofwel de vegan asperges. Begin met het schillen van deze asperges. Zet een pan met water op en voeg het groenten bouillon blokje toe. Breng dit aan de kook en kook daarna de asperges 10-15 minuten.
 3. Nu het moment suprême, de vegan roomsaus. Om deze te maken snijden we eerst wat bieslook fijn en persen we vervolgens een teentje knoflook uit. Meng dit met de haverroom of sojaroom in een kom en voeg wat peper en zout toe.
 4. Vervolgens pak je 1 tl kokosolie en gebruik je deze om de koekenpan te verhitten. Voeg hier vervolgens de tofu mix aan toe en bak dit geheel 5-7 minuten zodat het lichtbruin kleurt.
 5. Pak de pistachenoten en hak deze fijn. Pak een pan , voeg de spinazie toe en bak dit in een paar seconden
 6. Tot slot , het opmaken van het bord. Pak ten eerste de spinazie en maak hier een bedje van. Hierna pak je de asperges en leg je deze op de spinazie. Hierover doe je de vegan roomsaus. Voor de scrambled eggs gebruik je de tofu. Tot slot voeg je de pistachenoten toe voor die extra bite!.

En nu eten maar!

Gefeliciteerd, je hebt zojuist heerlijke vegan asperges klaargemaakt. Wij wensen je smakelijk eten en hopelijk ben je zelf ook tevreden met het resultaat!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment