gezond eten

Gaat het om gezond eten worden groenten vaak genoemd. Niet vreemd natuurlijk, aangezien groenten boordevol zitten met vitamines en voedingsstoffen. Maar aan welke groenten denk je specifiek als je gezond eten hoort? Zijn het de broccoli of toch de komkommers? Of misschien ben jij wel een tomaatliefhebber. De kans is groot dat wat het ook is, het geen asperges zijn. Dit is heel jammer. Veel mensen hebben namelijk geen idee hoe gezond asperges wel niet zijn. Doe jij aan gezond eten maar ben je nog niet bekend met de voordelen van asperges, dan is deze blog voor jou!


Je nieren zeggen dankjewel

Een bekend voordeel van asperges is dat ze helpen bij het afdrijven van vocht. Ben jij iemand die regelmatig asperges naar binnen werkt, dan zullen je nieren je ongetwijfeld dankbaar zijn. Voor iedereen die het niet wist: de nieren zijn verantwoordelijk voor het aanmaken van urine. De stoffen die in asperges zitten ondersteunen het lichaam deze af te drijven.

Boordevol vitamine E

Ga je asperges met andere groenten vergelijken, dan valt op dat ze enorm rijk zijn aan vitamine E. Vitamine E is een belangrijke schakel als het gaat om het aanmaken van rode bloedcellen. Verder zijn ze er ook om spierweefsel te behouden. Handig dus voor sporters! Je algemene weerstand gaat er ook meteen op vooruit. Zo heeft je lichaam bij het eten van genoeg asperges minder kans op ontstekingen en infecties.  

Mineralen in overvloed

Een normale portie asperges bevat zoveel verschillende mineralen dat ze niet op één hand te tellen zijn. Er zitten onder ijzer, zink, fluor, calcium, kalium, mangaan en zelfs een klein beetje koper. Al deze mineralen dragen op een eigen en unieke manier bij aan de gezondheid van je lichaam. Wist je zelfs dat de grond waar de asperges in zijn gegroeid invloed heeft in het aantal mineralen? Zo kan er soms ook selenium in zitten. Asperges zijn buiten lekker om te eten ook ideaal die waarde hecht aan gezond eten. Je kunt asperges in verschillende vormen eten. Met ham en roomsaus, in de vorm van een soepje en nog veel meer.Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment