vegetarisch voedingsschema

Op deze website zijn we gek op asperges en op het aspergeseizoen! Asperges zijn heerlijk met verschillende gerechten en sauzen. Naast de veelzijdigheid van asperges zijn ze ook super gezond voor je! Of je nu een normaal of vegetarisch voedingsschema volgt, asperges zijn altijd een goed idee om in je dieet te implementeren. Hieronder geven we een aantal redenen waarom asperges in je dieet hoort te zitten. Lees dus snel verder!

Bomvol antioxidanten  

Mensen die veel aan sport doen weten hoe belangrijk antioxidanten zijn voor je lichaam. Antioxidanten kunnen je lichaam helpen bij de strijd tegen allerlei ziektes en kwaaltjes. Bij fysieke activiteiten wordt de productie van vrije radicalen verhoogt. Vrije radicalen is een stof die op termijn hart- en vaatziektes kan laten ontstaan. Door asperges in je normale of vegetarisch voedingsschema te hebben kan je er zeker van zijn dat de antioxidanten de vrije radicalen tegen kunnen houden. Antioxidanten kunnen je lichaam verdedigen tegen deze gekke en rare stof.   

Bomvol voedingsstoffen

Asperges zitten bomvol voedingsstoffen die je goed kan gebruiken als je veel aan sport doet. Deze voedingsstoffen zijn vitamines B1, B2, B6 en C, magnesium, fosfor, kalium en zink. Asperges zijn voor zowel sporters als de niet sporter een ideale groente om te consumeren. Als je veel in de sportschool staat zal je lichaam meer fysieke stress ondergaan, wat zeker goed is. Hierdoor kan de productie van vrije radicalen verhogen. Door groentes te eten die rijk zijn aan antioxidanten kan je deze verhoogde productie van vrije radicalen tegengaan. Naast asperges, zijn broccoli, blauwe bessen, frambozen, aardbijen en tomaten rijk aan antioxidanten.

Voorkom nierstenen

Asperges zijn ook erg goed om je lichaam te zuiveren. Asperges zorgen ervoor dat vocht beter af kan drijven. Zo kan zout en vocht sneller je lichaam afgevoerd worden. Asperges zorgen ervoor dat zout en andere afvalstoffen uit je nieren kunnen filteren. Zo kan je ervoor zorgen dat je nieren gezond blijven en geen erge kwalen, zoals nierstenen kan ervaren.

Een vermindering van je kater

Voor de mensen onder ons die soms iets te veel drinken kunnen asperges ook veel beteken. Door de vele mineralen en aminozuren in asperges kunnen katers verlicht worden. Deze mineralen en aminozuren kunnen je lever beschermen tegen giftige stoffen.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment