online kruiden kopen

Komijnzaad staat bekend om zijn rijke en stevige smaak die vrijwel elk gerecht meer diepgang weet te bieden. Gemalen komijn kan een uitstekende keuze zijn om je recepten te voorzien van een aardse smaak en een warm vleugje die je gelijkmatig over het geheel kan verspreiden. Daarom is komijn een fantastische manier om meer smaak te geven aan onder meer kip, rijst en aardappelen. Komijn is afkomstig uit West-Azië, waar het sinds Bijbelse tijden werd verbouwd, niet alleen voor de smaak maar ook vanwege diverse gezondheidsvoordelen! In dit artikel helpen we je verder om kennis te maken met de gezondheidswaarde van dit wonderzaad. 

Komijnzaad kan helpen bij de behandeling van diarree

Al eeuwenlang wordt komijnzaad door traditionele geneeskundigen aanbevolen om diarree te verhelpen. Tevens begint de Westerse geneeskunde het voordeel van komijn te begrijpen. Door middel van extracten van komijnzaad te geven aan ratten die diarree hadden, concludeerden onderzoekers dat komijnzaad hielp om deze symptomen te genezen. 

Komijnzaad helpt om de bloedsuikerspiegel onder controle te houden 

In diverse onderzoeken naar kruidengeneesmiddelen is komijnzaad gebruikt, waaruit geconcludeerd werd dat komijnzaad een uitstekend middel is om mensen met diabetes te helpen om de toestand van hun bloedsuikerspiegel te beheersen. Dit bleek ook uit laboratoriumstudies met diabetische dieren. 

Komijnzaad heeft eigenschappen die kunnen helpen om kanker te bestrijden 

Volgens verscheidene experimenten lijkt komijn zelfs het vermogen te hebben om kankercellen te weerhouden zich te vermenigvuldigen. Door middel van onderzoeken die zijn uitgevoerd met ratten werd ontdekt dat komijnzaad kan helpen om bescherming te bieden tegen darmkanker. In een andere studie ontdekten onderzoekers dat komijnzaad een van de krachtigste anticarcinogene planten zijn waarover we beschikking tot hebben. 

Komijnzaad bestrijd bacteriën en parasieten 

De olie die gewonnen wordt uit komijnzaad kan ook gebruikt worden als een effectief antiseptisch middel. Dit houdt ook wel in dat komijnzaad smetstofdodend is en een uitstekende specerij is om bacteriën niet toe te laten een wond binnen te dringen. Er zijn diverse onderzoekers die tevens beweren dat komijn kan helpen bij het doden van schadelijke bacteriën die het immuunsysteem proberen aan te vallen. Dit is wellicht een van de redenen waarom komijn al voor honderden jaren wordt gebruikt als een natuurlijk conserveermiddel! 
Wil je online kruiden kopen en de keuze hebben uit een uitgebreide collectie van specerijen, supplementen, sauzen, noten en interessante toebehoren, neem dan eens een kijkje bij de Kruidenbaron, dé kruiden en specerijen specialist van Nederland!

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment