wat eten we vandaag

Rond maart begint weer het aspergeseizoen. Wij Nederlanders zijn ook echte fans van asperges. Je kunt er ontzettend lekkere gerechten mee koken. Ze zijn ook niet lastig om te bereiden. Asperges bevatten ook veel goede stoffen. Ook voor sporters zijn asperges ideaal om te eten. In asperges zitten ook vele vitaminen. Ook werken ze bloedzuiverend en kunnen ze vocht afdrijven. Dit zijn veel gezondheidsvoordelen. Asperges bevatten ook weinig calorieën. Het eten van asperges heeft dus vele voordelen. Als je je afvraagt wat eten we vandaag? Zijn hier een aantal lekkere asperge gerechten.

Pasta met asperges

Als je een pasta fan bent kun je ook eens een pasta proberen met asperges. Het is niet lastig om te maken. Je begint met de pasta en aspergestukjes in het kokende water te doen en deze gaar te koken. Vervolgens ga je  het citroensap en het sap samen met de mascarpone en basilicum met een staafmixer mixen tot een crème. Dan is het tijd om de pasta en asperges af te gieten. Dan roer je alles samen en kun je er ook nog wat gerookte vis doorheen doen. Een super simpel en lekker asperge gerecht!

Aspergesalade met aardappelen

Je kunt asperges ook verwerken in een lekker bijgerechtje zoals deze salade. Je begint met het halveren van de aardappelen en je kookt deze in water met zou voor 10-12 minuten. Dan ga je de asperges snijden in stukjes van 3-4 centimeter en je kookt deze in een bodem met water en zout voor 15 minuten. Vervolgens doe je het ei, de wijnazijn en de mosterd in een maatbeker en zet je hier de staafmixer in. Je voegt er dan ook een beetje olie aan toe. Dan ga je ook kruiden, ui en augurkjes er doorheen doen. De kruidenmayonaise kun je nog op smaak brengen met peper en zout. Daarna gaan we de aardappelen en asperges afgieten en afspoelen met koud water. Dan is het tijd om alles in een kom bij elkaar te doen.

Zalmfilet met asperges

Dit is een luxer gerecht voor op tafel maar ontzettend lekker. Verwarm je over om 180 graden. Dan gaan we beginnen met de zalf inwrijven met sinaasappelsap en je laat dit 5 minuten liggen. Met een dunschiller ga je de asperges snijden. De sinaasappelrasp ga je mengen in een kom met bosui, rode ui, dille, zeezout en peper. Dan pak je 4 eetlepels sinaasappelsap en 2 eetlepels gesmolten boter en verdeeld dit over een rechthoekige ovenschaal. De zalmfilet leg je in het midden en je verdeeld het kruidmengsel. De asperges leg je aan de 2 kanten. Vervolgens dek je het af met bakpapier. Vervolgens laat je dit 25 minuten gaar worden in de oven. Dit zijn allemaal antwoorden op de vraag wat eten we vandaag. Heerlijke recepten om van te kunnen genieten in het aspergeseizoen.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment