ademende nagellak voor kalknagels

Al vanuit de oudheid werd de asperge beschreven als een geneeskrachtige kruid. Het eten van asperges is heel erg gezond. Het bevat asparagine wat zorgt voor een bevorderende werking van de lage bloeddruk, nierfunctiestoornissen, hartkloppingen en leverkwalen. Verder bezit het nog meer gezonde stoffen.

Vitamine

Vitamine C en E en bètacaroteen zorgen voor een betere en gezonde huid, haar en nagels. Het zorgt ervoor dat de nagels sterker en beter groeien. Ook de kans op kalknagels wordt kleiner. Bij een tekort aan deze vitaminen helpt een ademende nagellak voor kalknagels. In vergelijking met andere groentes zijn asperges rijk aan vitamine E. Deze vitamine spelen een rol bij de aanmaak van rode bloedcellen en het in stand houden van spierweefsel en andere weefsels. Verder zorgt het voor een goede weerstand. Daarnaast bevatten asperges ook nog vitamine K, B1 en B2. Daarmee zijn asperges gezond voor het hele lichaam. Het zorgen van celdeling tot de botten van het lichaam. De vitamine B bevinden zich vooral in het kopje van de asperge. Voor veel energievoorziening moet je dus vooral dit stukje opeten. Het eten van asperges kan zowel rauw als gekookt. De voedingstoffen in een rauwe asperge zijn hoger dan als je hem kookt. Bij het koken gaan een aantal voedingswaarden achteruit waardoor je beter een asperge rauw kan eten.

Mineralen

Naast vitaminen bezitten asperges ook over mineralen. Een portie asperges bevat magnesium, kalium, fosfor, ijzer, jodium, natrium, mangaan, fluor, selenium, zink en koper. Dit zijn ook weer heel veel mineralen voor een groente. Selenium hangt af van het grondsoort waarin de asperges worden verbouwd. Vooral het ijzergehalte is erg hoog. In 100 gram zit maar liefst 11% van de ADH.

Kleur asperges

De kleur van de asperge kan wit, groen of paars zijn. De witte asperges zijn de jonge scheuten van de plant. Deze groeien onder de grond. De paarse en de groene asperges groeien boven de grond. De groene asperges bevatten over het algemeen de meeste vitamines. Dit komt doordat deze boven de grond groeit en bladgroen heeft aangemaakt. Dit is erg gezond voor ons. Het beschermd tegen kanker en is een bron van magnesium. De meest gezonde asperge is de paarse echter zijn deze niet vaak te verkrijgen. Ze bevatten iets meer vitamine C en provitamine A. Het beschermen tegen kanker komt door de stof aminozuur asparagine dit wordt gebruikt in het geneesmiddel tegen leukemie. Dit komt van nature voor in de asperge, maar wordt voor het geneesmiddel gemaakt vanuit bacteriën. Ook het enzym asparaginase is aanwezig in de stengel.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment